Hogyan készíts gyors és könnyű vacsorát?

Nem szükséges órákat a konyhában töltened ahhoz, hogy ízletes és gyors vacsorát készíts. Mutatunk egy egyszerű fogást.
Szerző: Zahalka Márton| Lektor: Kovács Judit, Schmidt Judit|2014-10-30
Oszd meg ismerősöddel ha tetszett!

Nem helyes, ha a napi rutin közben elmaradnak a napközbeni étkezések és csak este vacsorázol, de akkor sokat. Így nem tudsz megfelelően koncentrálni a tanulásra vagy éppen a munkádra, sportra, mivel az agyad és az egész tested sem kap elegendő energiát, tápanyagot. A rendszertelen étkezés hosszú távon ráadásul túlsúlyhoz, elhízáshoz is vezet. Figyelj oda egész nap az étkezéseidre, de a vacsorát se hagyd ki!

 

Ha nem lenne ötleted, mégis mit vacsorázz, az alábbi videó segít ebben.

 

 

Íme a recept:

 

Mézes csirke kuszkusszal

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell
  • kb. 2 dl méz
  • 50 dkg kuszkusz
  • póréhagyma
  • cukkíni
  • citrom 
  • petrezselyemzöld
  • chilipor
  • kurkumapor
  • bors
  • fél liter forróvíz

Elkészítés:

 

A csirkemellet tisztítsd meg és pácold be!

 

A páchoz keverd össze a chilit, a kurkumaport, a sót, a borsot és a mézet!Öntsd a húsra! Kézzel simogasd át, hogy mindenhová jusson a pácból! Legalább 20 percig hagyd állni!

 

A kuszkuszt öntsd egy nagy tálba, és öntsd nyakon forró vízzel!

Keverd meg és lefedve tedd félre, hogy a vizet felszívja!

 

A póréhagymát vágd karikára, a cukkínit meg kis kockára! Olajon párold üvegesre a hagymát, a cukkínit is add hozzá, majd enyhén sózd, borsozd!

 

Ha a kuszkusz megdagadt, akkor villával keverd át, add hozzá a hagymás cukkínit! Ha szükséges, ízesítsd utána!

A petrezselymet vágd apróra és szintén keverd bele! Egy pár csepp citrommal ízesítsd!

 

Egy tepsibe tedd át a húst, öntsd rá a maradék páclevet és sütőben süsd legalább 15 percig 180 fokon!

 

Ha kész, a kuszkusszal együtt tálald!